111 Tips Som Hjälper Dig Att Organisera Den Perfekta Resan

Behöver du några tips eller tricks för att planera en bra resa? Vi har all information du behöver för att få ut det mesta av ditt nästa äventyr.

Efter att ha rest runt i världen i över sex år har vi sammanställt en lista med de bästa restipsen för att hjälpa dig att planera din nästa resa.

Vi har använt dessa tips för att planera våra resor i framtiden. Vi har gjort många misstag, och vi hoppas att dessa tips ska hjälpa andra att undvika att göra samma misstag. Detta är några av de vanligaste misstagen som människor gör när de reser, och de bör lära sig att undvika dem så att de kan få en lyckad upplevelse.


Vill du höra våra 10 bästa tips? Här är de:

Topptips #1 - SERIÖS: Teckna en reseförsäkring

Jag anser att det redan är mycket vårdslöst att inte vara ordentligt försäkrad. En av mina resevänner förlorade nästan sitt liv i en liten oansenlig skoterolycka i Thailand (inget skämt, ingen överdrift).

Troligtvis var hon väl försäkrad och behövde inte betala 50 000 euro för nio dagars intensivvård plus kostnader för assisterad hemtransport när hon låg ner._

Jag rekommenderar en årlig reseförsäkring eftersom den är otroligt billig. Vanligtvis täcks upp till 55-60 dagar per resa. Det spelar ingen roll hur många resor du gör det året.

En kostar singlar från endast 10 € per år. Familjer kan täcka sig själva från 20 euro.

Den världsomspännande reseförsäkringen från är dubbelt så dyr, 21 euro för singlar, men den täcker också många vanliga problem.

Du bör definitivt teckna en försäkring hos en försäkringsgivare som är flexibel när det gäller vilka länder de täcker.

Topptips #2 - Hyr en bil

En av de största fördelarna med att resa är att ha ett eget fordon. Vi försökte alltid hyra en egen bil när vi var i ett annat område, eftersom det gör det lättare att ta sig runt och utforska allt. Vi rekommenderar att du börjar din sökning med en jämförelsesajt som Mietwagen-Check.de.

Topptips #3 - Hyr en husbil

Vi har alltid trott på fördelarna med att resa, och en av de bästa sakerna vi någonsin gjorde var att hyra vår gamla skåpbil till en husbil. Detta gav oss den ultimata flexibiliteten och gjorde det lättare för oss att resa till vår destination.

Om du planerar en resa kan du överväga att hyra en husbil genom ett företag som Motorhome Republic. Det är oftast billigare än att betala för turer och transfer.

Topptips #4 - Tips för hotellbokning

En av de viktigaste faktorerna när man reser är att hitta boende på nätet. Booking.com har det största urvalet av boenden runt om i världen, och de har också de bästa priserna. Tack vare deras kostnadsfria avbeställningsregler kan de ge dig det bästa möjliga erbjudandet, även om det värsta skulle hända dig.

Topptips #5 - Tips för resekameror

Även om smartphones i allmänhet anses vara de bästa kamerorna för de flesta, är en bra digitalkamera ett måste om du planerar att resa under en längre tid. Om du vill fotografera de vackraste platserna i världen är det värt att investera i en bra digitalkamera med objektiv och en Sony a7iii eller G7X mark ii.

Topptips #6 - Skyscanner Flights Travel Tips

Ett av de mest användbara verktygen för att underlätta resandet är ett verktyg för att jämföra flygresor som Skyscanner. Med den här appen kan du enkelt söka efter alla flygkombinationer som är kvalificerade för din specifika destination och avresa. Det ger dig också många olika alternativ när det gäller att hitta det bästa möjliga erbjudandet.

Topptips #7 - Starta en reseblogg Tips

Vi började resa 2016 och har sedan dess gjort vår blogg till vårt heltidsjobb. Det är fortfarande ett bra sätt att tjäna en passiv inkomst när du reser. Det kan vara lite skrämmande i början, men det är också mycket givande att ha ett jobb som gör att du kan resa året runt.

Topptips #8 - bra tips för backpackingresor

En bra ryggsäck håller i flera år. Vi har använt den ursprungliga ryggsäcken i mer än fem år och den håller fortfarande otroligt bra.

Du måste bara komma åt vissa saker väldigt ofta, så många fack med dragkedja är perfekt. Och de extra 10 liter som finns i de två ytterfickorna (alltså 5 liter vardera) räcker till allt du behöver under en hel dags resa till nästa destination.

För billiga semestrar med endast handbagage kan jag rekommendera : Den rymmer allt du behöver för 1-2 veckor och är tillräckligt liten för flygkabinen!

Topptips #9 - Tips för reseplanering på Instagram

En av de mest populära plattformarna för att hitta unika och nya platser är Instagram. Det är också ett bra sätt att hålla reda på vilka personer som besöker området och vilka fantastiska ögonblick de har fångat. Med möjligheten att tagga platser kan Instagramare se exakt vilka platser de tagit fantastiska bilder på.

Topptips #10 - Boka utflykter Resetips

Det är billigare att boka rundturer och biljetter i förväg än att vänta till dagen för evenemanget. Två av de mest populära webbplatserna för detta är Viator och GetYourGuide. Användarna kan söka efter turer och biljetter och boka dem i förväg. Det sparar tid och pengar genom att du slipper köer vid attraktioner.


De 111 tipsen för att planera din resa i detalj


Teckna en årlig reseförsäkring

Reseförsäkringar är inte bara till för medicinska nödsituationer. Det hjälper dig också vid oväntade händelser som hindrar dig från att resa, t.ex. avbokningar, förseningar, förlorat bagage, förseningar på grund av vädret med mera.

Det kan bli mycket dyrt om du inte har en försäkring, och det kan vara till stor hjälp att ha en försäkring som inkluderar sjukvård. Om du planerar att resa mer än en gång om året kan en årsförsäkring vara ett bra alternativ. Du bör dock se till att den också omfattar överbryggningsskydd, vilket gör att du kan ta en paus om det behövs.

En reseförsäkring är också ett bra sätt att skydda dig mot oväntade utgifter under resan. Vi har använt Allianz Travel och rekommenderar dem till de flesta. Försäkringsuppgifterna är mycket enkla och tydliga.

Här är 7 anledningar till varför du bör köpa en årlig reseförsäkring:

 1. Det ersätter förlorat bagage.
 2. Det täcker dig för försenade eller förlorade flygningar.
 3. Det kompenserar dig för avbrott i resan.
 4. Den täcker förlust, skada eller stöld av dokument.
 5. Det ger dig möjlighet att avbryta resan på grund av sjukdom eller skada.
 6. Det skyddar dig ekonomiskt vid dödsfall.
 7. Du kan avbryta en resa på grund av väderförhållanden eller förseningar.

Ju tidigare du bokar, desto billigare är flygresorna.

Även om de flesta flygbolag publicerar sina tidtabeller ett år i förväg betyder det inte att det är de bästa erbjudandena. Det finns en viss tid när det gäller att boka flygresor, och det tar vanligtvis 4-6 månader innan du hittar ett bra erbjudande. Om du planerar en långresa bör du dock boka minst en månad i förväg. Även om du kan spara några dollar kan det sluta med att du får betala mycket mer.

Boka återbetalningsbara hotellrum

När du reser, särskilt om du är backpacker, kommer du snabbt att upptäcka att dina planer inte alltid fungerar. Detta innebär att du måste avboka dina hotellbokningar i sista minuten. Ett sätt att undvika att förlora pengar är att använda en webbplats som Airbnb eller Booking.com, där du ofta kan få en gratis natt om du måste avboka. Detta har visat sig vara användbart i vissa situationer i sista minuten.

Ett av de enklaste sätten att spara tid och pengar när du letar efter boende är att använda en prisjämförelsesajt som Airbnb eller Booking.com. Dessa webbplatser listar alla boenden i området och låter användarna enkelt jämföra och boka sitt boende.

Börja ordna resan minst 6 veckor innan du åker

Vi älskar resor i sista minuten, men tänk på att det kan ta upp till sex veckor om du vill resa till ett land för vilket du behöver ett särskilt visum. Det finns ett antal onlinetjänster som kan hjälpa dig med din visumansökan, till exempel Natvisa. En av de viktigaste faktorerna när du planerar din resa är att se till att du har de nödvändiga dokumenten för att få ut det mesta av din vistelse.

Vaccinationer och reseplanering är båda mycket viktiga, och det är också en bra idé att boka minst en månad i förväg. Om du till exempel planerar att besöka några av de mest populära sevärdheterna, som frihetsgudinnan i New York eller Amsterdam, bör du boka minst några veckor i förväg.

Boka din semester i god tid före resan

Eftersom de flesta människor inte arbetar när de reser är det viktigt att du bokar din semester i god tid. På så sätt kan du utnyttja tiden på bästa sätt och få ut det mesta av din resa. Om du planerar att resa under en storstadsresa, försök att få ledigt en torsdag eller måndag. I Barcelona behöver du till exempel bara två nätter för att få ut det mesta av din vistelse.

Bookmark Instagram för att påminna dig själv om bra platser att besöka

Detta är ett bra tips för alla som planerar en resa eftersom det kan hjälpa dem att hitta bra platser att besöka. Instagram är ett utmärkt sätt att hålla kontakten med lokalsamhället och de platser du besöker. Det kan också hjälpa dig att hitta bra bilder på platser du vill besöka. Under vår resa till Filippinerna sökte jag ständigt på Instagram efter de bästa platserna att besöka.

Ta med dig mer än ett kredit-/betalcard

Ett misstag som många gör när de reser är att inte ha med sig ett betalcard. Det är för lätt för någon att stjäla den och komma undan med den, och det finns också en risk att bankomaten inte accepterar den. Därför är det viktigt att ta med sig flera card, till exempel ett betalcard, ett kreditcard och ett resecard. Om du är från Tyskland kan du kolla in Revolut och Monzo.

Köp en ryggsäck eller resväska av god kvalitet

Innan du planerar en resa är det viktigt att du undersöker noggrant vilka olika typer av väskor och ryggsäckar som passar bra i det område du planerar att besöka. Om du planerar att besöka en plats som är relativt turistvänlig behöver du kanske inte en ryggsäck som är stark och hållbar. Men om du planerar att resa under en längre tid behöver du en ryggsäck som är lämplig för de olika terränger och miljöer du ska resa i.

Ryggsäckar av hög kvalitet brukar vara dyrare än ryggsäckar av låg kvalitet, men de håller också längre. Om du planerar att resa till Sydamerika rekommenderar jag Tropicfeel Shell-ryggsäcken. Innan vi åkte till kontinenten gav våra föräldrar oss vår första ryggsäck.

Räkna med minst 1,5 timme mellan anslutningsflyg

Under årens lopp har vi tagit många anslutningsflyg. En av de viktigaste faktorerna som Jonathan och jag tar hänsyn till när vi planerar en anslutningstid är flygets längd. Naturligtvis vill vi inte ha en lång väntan, men vi vill inte heller att den ska vara för card.

Våra anslutningsflygningar har ofta tagit över 40 minuter, och om vårt första flyg var försenat var vi tvungna att gå igenom säkerhetskontrollen, gå ombord på ett annat plan och sedan springa till nästa. Vi har funnit att en anslutningstid på 1,5 timme fungerar bra.

Använd Skyscanner innan du bokar en flygresa

Vi har aldrig använt en webbplats utan att använda Skyscanner. Det är en webbplats för jämförelse av flygresor som visar dig de bästa möjliga kombinationerna av priser och tider. Det är inte billigare att söka direkt, eftersom Skycanner visar dig de bästa erbjudandena på flygresor över hela världen. Du kan också ställa in prisvarningar för att hålla ett öga på de lägsta priserna.

Boka biljetter online när det är möjligt

Biljettbokning på nätet har gjort det enklare än någonsin att resa. I den digitala tidsåldern behöver du inte ha med dig papper när du planerar en resa. Med onlinebokning av biljetter slipper du papper och får mer bekvämlighet när du reser. Dessutom finns det många webbplatser som erbjuder erbjudanden och rabatter. Vi använde Klook och GetYourGuide för våra turer.

Jämför reseleverantörer innan du bokar

Det finns många researrangörer på internet, så det är viktigt att du jämför priserna för varje researrangör. På så sätt kan du försäkra dig om att du får det bästa erbjudandet. Vi kollar alltid researrangörernas webbplatser för att se om de har samma upplevelse eller erbjudande. Detta kostar ofta några euro extra, särskilt om du har en liten budget. Vi använde flera av dessa webbplatser för att boka våra turer.

 • GetYourGuide är en utmärkt guide, oavsett om du letar efter turer i större städer i Europa eller nischade turer i mindre städer. Det finns över 2 20000 olika turer och varje tur har ett högkvalitativt foto, användbara kundrecensioner och tydlig information om turens höjdpunkter, varaktighet och pris.
 • Klook är en app som hjälper dig att hitta och boka turer, aktiviteter, mat och transporter när du reser. Jag använde den i Peking, Peking och Hangzhou, Shanghai. Den är mycket snabb och enkel att använda. Du kan välja mellan en mängd olika aktiviteter och turer, och de flesta aktiviteter kan bokas online och i sista minuten. Priserna är rimliga och mycket billigare än att göra allt själv.
 • Viator är världens ledande plattform för att boka turer, sevärdheter och aktiviteter i din destinationsstad. Oavsett vad du vill göra i din stad har Viator säkert en tur som passar dig. Och det bästa? Det bästa är att du kan göra allt online utan att behöva prata med någon eller plocka upp en tjock guidebok.
 • Musement är ett nytt företag som vill ge resglädjen tillbaka till smartphones. För att göra detta erbjuder de sina användare tillgång till hundratals noggrant utvalda turer. Om du till exempel är i Barcelona och vill ha ett VIP-pass till Gaudis La Sagrada Familia kan du få tillgång till Musement. Appens höjdpunkt är Museum Pass, som låter dig hoppa över köerna på Louvren, Metropolitan Museum of Art och dussintals andra museer.

Använd Rome2Rio för att göra det mycket enklare att planera överföringar

Rome2Rio är en fantastisk webbplats där du kan söka och boka två valfria platser runt om i världen och där du får alla detaljer om resan och beräknade kostnader. Detta är också till stor hjälp när du planerar en resa eftersom det ger dig en grov uppskattning av kostnaden. Du bör dock komma ihåg att priserna kan ändras under dagen, så ta dem som en grov uppskattning snarare än att ta deras ord för vad de säger.

Checka in på flyget så snart det öppnar för att få plats.

Det är irriterande när ett flygbolag tar ut 30 dollar per plats för att ge plats åt en grupp människor, särskilt när det inte finns några lediga platser. Det finns dock ett sätt att kringgå detta genom att göra en bokning online och alla flygbolag meddelar dig när incheckningsfönstret öppnas.

Om du planerar en långresa rekommenderar jag att du ställer in ett alarm och checkar in så snart flyget öppnar. På så sätt kan du få nästa plats och undvika att bli bortprickad. Vissa flygbolag, som Ryanair, placerar dig också på en annan plats än andra passagerare om du inte betalar för extra platser.

Använd Facebook-grupper för lokala erfarenheter

Ett av de bästa sätten att upptäcka lokala upplevelser är genom Facebook-grupper. De flesta populära resmål har grupper som delar med sig av information om deras aktiviteter. Under vår resa till Sri Lanka fann vi den här gruppen mycket hjälpsam när vi lärde oss om landets lagar för drönare. Gruppen hjälpte oss också att hitta unika platser att filma på med vår drönare.

 • "Travel Around The World" är en Facebook-grupp som jag kan rekommendera. Det är en av de få grupper som inte drivs av en skräppostare och ett bra ställe att upptäcka bra reseinnehåll.
 • "Backpacking Europe" - Kanske är det bara jag, men när jag planerar en resa pendlar jag ofta mellan två extremer av "OMG, jag är så upphetsad över den här resan!". Jag har lärt mig att det är bra att ha ett gediget nätverk av människor som har rest i området tidigare eller för närvarande och som kan ge råd. Ett bra ställe att göra detta på är Facebook-gruppen "Backpacking Europe". Jag har aktivt försökt hjälpa folk med deras frågor, men jag har också lärt mig mycket värdefulla saker av dem, till exempel hur man tar sig till Berghain, var man sover bäst i Budapest och hur man tar sig runt i Nederländerna med en budget.

Planera dina kläder för de olika årstiderna som du kommer att uppleva.

Om du åker på en äventyrsresa behöver du inte ta med dig en massa kläder. Men om du besöker en region som Sydamerika bör du packa för de olika klimaten. Du behöver inte bara ta med dig flera lager kläder, utan du måste också planera för temperaturen.

I länder där det kan vara dyrt att köpa varma kläder bör du packa tillräckligt med kläder för att hålla dig varm. Jag minns att jag frös utanför en flygplats i Argentina medan vi väntade på vårt flyg.

Ta inte med mer än 2 par skor.

När vi började vår backpackingresa hade jag förmodligen fyra par skor med mig. Jag hade olika typer av skor med mig, t.ex. vandringskängor, flip-flops och ett par Skechers. Eftersom jag inte gillar att ta med mig för många par skor har jag nu bara två med mig. Det här är Tropicfeel and Water-skor som passar till nästan alla kläder.

Om du behöver ett par flip-flops måste du förmodligen köpa dem i det land du bor i. Om du planerar en cardare resa kan du vanligtvis ta med dig ditt favoritpar stövlar eller sandaler. Men om du reser under en längre tid behöver du förmodligen ta mer.

Ta med tillräckligt med underkläder för minst en vecka

Förutom kläder gäller detta för alla möjliga saker. Om du till exempel ska resa bort med ett par shorts och en topp behöver du kanske packa tillräckligt för en vecka. Jag brukar dock ta med mig underkläder för ungefär 10 dagar. För när jag reser förlorar jag oftast något.

Ta med öronproppar

Öronproppar är bra för många tillfällen när du reser. De är idealiska för flygresor, men de kan också dämpa buller på tåg och bussar i staden. Om du reser tillsammans med en partner bör du ta med dig en ögonmask. De tillhandahålls vanligtvis på långdistansflygningar, så du kan bara ta med dem.

Ta en liten handduk

När vi började resa packade vi alltid en stor väska med handdukar. Detta var onödigt eftersom alla hotell vi bodde på hade handdukar och de tog för mycket plats. Men det är en bra idé att packa med en liten handduk för de dagar då du är på stranden eller jagar vattenfall.

Ta inte för många hår- och kroppsvårdsprodukter.

Många människor gör misstaget att ta med sig flera produkter, som t.ex. kroppstvätt, lotion och schampo, när de reser. Dessa produkter tar upp värdefullt utrymme och tynger din väska. De flesta vandrarhem och hotell ger dig gärna en liten version av dessa om du vill. Om du inte har ett särskilt hudproblem bör du inte ta med dig dessa produkter.

Använd packkuber

En packkub är ett bra sätt att maximera utrymmet i din ryggsäck eller resväska. Det kan också hjälpa dig att organisera dina saker när du reser. Om du har en strategi för din packning kan du bli mer organiserad och göra resan roligare.

Packa alltid en sarong

Detta gäller även män i olika länder. I Asien krävs det vanligtvis en sarong vid religiösa platser. Om du bär lätta kläder exponerar du dina axlar, vilket är ett stort nej när du vill besöka vissa platser. En lätt sarong kan hjälpa dig att dölja dig och undvika att bli upptäckt vid vissa religiösa platser. De är också idealiska för att ligga på stranden eller för att täcka upp.

Ta med dig en liten förbandslåda

Vi har alltid med oss en liten förbandslåda som innehåller olika saker som influensapiller, bandage och medicin för magen. Du kanske vill packa mer eller mindre, men detta är en bra början och kommer att hjälpa dig om något går fel.

Packa ryggsäcken och ta sedan ut en tredje

Ett av de enklaste sätten att packa en ryggsäck för mycket är att se till att du har allt du behöver. Om du har kläder för en vecka med dig, kommer du förmodligen att packa mer än några få saker. Men om du inte behöver en tredjedel av din ryggsäck, gör dig av med den.

Ta med extra minnescard

De flesta har ingen bärbar dator med sig när de reser, så de har inget sätt att säkerhetskopiera och radera sina foton. I stället bör de ta med sig minnescard för att lagra sina värdefulla minnen. Vi använder dessa card för alla våra foton och de är också bra för att förvara alla våra viktiga dokument.

Ta med en lätt jacka

En lätt jacka är också viktig när du reser, eftersom även de varmaste platserna kan bli kalla på kvällarna. Den här jackan kan hålla dig varm på planet och i kallt väder på bussen. Den håller också din kropp varm under dessa tider.

Testa ryggsäckens vikt och se till att du verkligen kan bära den

En annan viktig punkt när du packar är ryggsäckens vikt. Eftersom du kommer att bära den med dig är det viktigt att du tänker på hur tung den ska vara. Om du har en liten budget kan du gå till ditt boende efter tågresan. Ett bra test visar om den är för tung.

Ta med en liten påse för smutsiga kläder i ryggsäcken

Att ha separat ren och smutsig tvätt är också bra för din hälsa. Det hjälper dig att hålla dina kläder fräscha och rena. Vi har alltid med oss en liten väska för smutstvätt. Den här väskan är perfekt att skicka till tvättstugan.

Ta med dig toalettpappershanddukar

I vissa länder betraktas toalettpapper som en lyxvara. Men om du reser kan du hamna i ett hål i marken utan toalettpapper. Om du har en rulle toalettpapper med dig kan du undvika detta scenario. Om du planerar en dagsutflykt bör du ta med dig ett paket näsdukar.

Använd en packlista som hjälp för att packa

En packlista är ett bra sätt att hålla reda på allt du behöver ta med dig på resan. Du kan göra en egen lista eller använda en lista på nätet för att organisera alla dina saker.

Ta en universell adapter

En universaladapter är ett viktigt föremål för alla resor, eftersom den gör att du kan ladda din telefon var som helst i världen. Eftersom varje land har sina egna lagar om användning av elektriska apparater kan du använda din adapter för att hålla dig laddad var du än är.

Överplanera inte varje detalj (lär dig att följa med strömmen).

En av de största nackdelarna med planering är att den kan leda till att du begränsar dig själv och blir stel i dina planer. Detta kan göra dig besviken och frustrerad när saker och ting inte går som planerat. Det är viktigt att komma ihåg att saker och ting inte alltid går enligt planerna. Några av våra bästa reseupplevelser har varit helt oväntade.

Gå upp tidigt för att undvika folkmassorna

Om du undrar hur man kan ta bra bilder när man reser utan någon i bakgrunden är tricket att gå upp tidigt. Genom att vara först på en destination kan du slippa undan folkmassorna och få en känsla av spänning och lugn. Att ha en plats för sig själv innan alla andra kommer dit kan också få dig att känna dig som hemma.

Ta bara med dig det du behöver när du besöker en sevärdhet

När du planerar en sightseeingresa ska du se till att du bara tar med dig det nödvändigaste. Om du tar med dig flera saker kommer du att känna att du hela tiden måste kontrollera om något är säkert. Ta inte heller med dig dyra smycken eller kontanter. Detta ökar risken för stöld.

Äta på plats

Även om jag aldrig har varit på en McDonald's utomlands kan jag säga att det är ett utmärkt ställe för att få en snabb kaffe och ett mellanmål på kvällen, men det bör inte hindra dig från att uppskatta det lokala köket. Det finns många ställen där du kan prova nya rätter och stödja lokala företag. Ett av våra favoritländer när det gäller lokal mat är Indien, eftersom de har världens bästa mat. Efter att ha ätit där i tre veckor kunde vi undvika den fruktade Delhi-magen.

Ta med dig en bra kamera för att ta bra bilder

Även om du inte behöver en kamera för att ta bra bilder är den ändå ett måste för varje resa. Med en bra kamera kan du fånga ögonblick som du aldrig kommer att glömma. Med en bra kamera kan du också se tillbaka på de saker du har gjort och de människor du har träffat.

Ta med dig en GoPro när du går till vattnet

Om du planerar att resa till en plats som är känd för sina vatten bör du ta med dig en GoPro. Vi tog inte med oss någon till Filippinerna och ångrade oss ärligt talat mest. Om du vill ta fantastiska undervattensbilder eller snorkelfoton ska du ta med en GoPro Hero 9 eller en annan modell som tar fantastiska bilder på några sekunder.

Var inte rädd för att gå vilse

Att gå vilse leder ofta till nya upplevelser och äventyr, så var inte rädd för att gå vilse. Lokalbefolkningen hjälper dig gärna att hitta tillbaka. Om du vet var du är och vart du är på väg kan du gå den okända vägen och uppleva världen utan rädsla.

Prova nya saker - men var inte rädd för att säga nej

En av de viktigaste faktorerna att tänka på när du reser är att prova nya saker. På så sätt kan du uppleva världen utan rädsla och få en djupare förståelse för landet. Om du är rädd för något, gör det inte bara för att det är något du har fått höra eller för att du vill lära dig för Gram.

Bli vän med lokalbefolkningen

Ett av våra favoritmoment när vi reser är att träffa nya människor. Vi har haft möjlighet att umgås med fantastiska människor under åren och det har varit ett fantastiskt sätt att lära känna landet bättre. På så sätt kan du uppleva världen utan rädsla och få en djupare förståelse för landet.

Några av mina favoritmoment under min tid i Nepal var att göra upp eldar med lokalbefolkningen och lära mig mer om livet i landet. I El Salvador bjöd lokalbefolkningen in oss att surfa och vi hade väldigt roligt. De hjälper dig också att hitta andra gömda platser.

Var respektfull och uppmärksam

Det finns olika regler och religioner att följa i olika länder. Även om du kanske inte håller med om allt de har att säga betyder det inte att du inte respekterar dessa regler. I muslimska länder är det till exempel viktigt att inte visa för mycket hud. Det är mycket viktigt att respektera kulturen och det kan ge dig problem.

Fråga om lov när du tar bilder på lokalbefolkningen

När du reser till ett nytt land är det viktigt att komma ihåg att människorna där inte är djurparksdjur som du tittar på. Det är också viktigt att fråga om lov innan du tar bilder av dem. De flesta människor ger dig tillåtelse att fotografera, men fråga först.

Detta gäller särskilt om du fotograferar barn. I Indien skulle jag önska att det fungerade tvärtom. Under min tid där kändes det som om jag hade hela världen med mig och att folk hela tiden tog bilder av mig. Jag blev överväldigad av mängden människor som fotograferade mig.

Jag erkänner att jag ibland känner att jag ser unik ut för min omgivning, även om det inte är ett skämt. Jag försöker dock alltid säga nej när jag känner mig obekväm.

Ta med dig en powerbank när du åker på långa dagsturer.

Om du använder telefonen för att navigera i världen, ta foton och använda Instagram eller andra appar kan batteriet tömmas snabbt. Det kan vara mycket frustrerande, så jag rekommenderar att du tar med dig en powerbank. Du kan inte bara använda den för att ladda din enhet när du är på språng, utan också under hela dagen.

Google translate kan vara användbart om du har svårt att kommunicera

Google translate har hjälpt mig att ta mig runt några gånger. Det är mycket användbart när du försöker kommunicera med lokalbefolkningen, men när du behöver ställa en viss fråga kan det vara svårt att förstå. Med Google translate kan du enkelt lösa detta problem. Det är också ett bra sätt att lära sig nya ord.

Var inte rädd för vanliga turistattraktioner

Det finns ett stigma som är kopplat till att besöka vissa platser. Därför talar många om alternativa sätt att utforska en stad eller ett land. Men det är också okej att kolla in de allmänna turistattraktionerna på en plats. Jag blev inte besviken på de många sevärdheterna vi såg i Rom eftersom de alla var mycket populära. Det är din resa och allt handlar om dig.

Hyr en bil på resmålet om det är möjligt

Bil eller cykel är det bästa sättet att utforska ett land. Det ger dig inte bara möjlighet att utforska fler områden, utan ger dig också ett nytt perspektiv på platsen. Även om du bara kör runt får du en smak av landets kultur. Om det är möjligt, hyr en bil för en dag eller två.

Rentalcars.com är redan en av de bästa webbplatserna för jämförelse av hyrbilar. En bliche information som kommer med råd och tips från bilarna, älskar att välja bilar och gör det till och med.

Eller ännu bättre, en husbil!

Om du har möjlighet, skaffa en husbil. Vi har gjort flera resor runt om i världen i en sådan och den är vårt förstahandsval när vi planerar nya resor. En av våra mest minnesvärda upplevelser var i Norge, där vi såg norrsken nästan varje natt.

Att resa till ett land med en card vistelse i en husbil kan vara ett utmärkt sätt att lära sig om den lokala kulturen och uppleva naturen. Det är också ett bra sätt att spara pengar på dina resekostnader.

Använd Atlas Obscura för att hitta häftiga sevärdheter som ligger utanför den upptrampade vägen

Att kunna hitta de mest slumpmässiga sevärdheterna var mycket användbart för oss, eftersom det gjorde att vi kunde utforska olika områden utan att behöva gå till de största turistattraktionerna. En av våra favoritplatser var Esrange Space Centre i Sverige.

En av våra favoritplatser var Lovikkavanten, världens största handstickade filt. Dessa platser har inte nämnts i andra resebloggar, så vi kunde upptäcka dem utanför den upptrampade vägen. Om du planerar att besöka ett resmål som du redan känner till är detta ett utmärkt sätt att upptäcka ännu mer.


Tips för budgetresor


Var inte rädd för att pruta

I de flesta länder kommer du förmodligen att bli ombedd att pruta på en marknad eller när du köper en tur. Det är en hårfin gräns mellan respekt och förolämpning. När lokalbefolkningen förväntar sig att du ska förhandla börjar de oftast med ett vansinnigt högt pris och förväntar sig att du ska halvera det.

Ibland är det inte värt att betala hela beloppet för en viss vara. Men det kan vara ett bra sätt att lära sig att dela ett skämt med lokalbefolkningen.

Vid lunchtid finns det alltid de bästa materbjudandena på restaurangerna

Vi har funnit att detta är fallet i flera länder runt om i världen, till exempel Spanien, Frankrike, Peru och Bolivia. Vid lunchtid brukar restaurangerna ha särskilt bra erbjudanden. I Bolivia kan du till exempel få en trerätters måltid för 2 dollar eller beställa en meny för 5 dollar. Om du vill ha en billigare måltid kan du välja en mindre portion och äta den större till middagen.

Boka ett hotell som erbjuder frukost

De flesta vandrarhem och hotell erbjuder ingen frukost, men om de gör det kan du betala för den. I Asien kostar det vanligtvis mellan 1 och 2 dollar, så det är värt det. Om du letar efter ett billigare alternativ kan du också boka ett hotell som har matlagningsmöjligheter. På så sätt kan du laga din egen mat och spara pengar.

Om du fortfarande studerar - glöm inte ditt studentcard för att få rabatter

Vi är inte studenter längre, men om du fortfarande studerar, se till att du har ett giltigt studentcard. Under vår resa till Sydamerika kunde jag få bra rabatter på några av de mest populära ställena i Rio de Janeiro. Det finns också ett stort utbud av studentrabatter i Europa.

Utnyttja gratis rundvandringar/reseupplevelser

Under åren har Jonathan och jag deltagit i gratis rundvandringar, som är ett utmärkt sätt att lära känna ett resmål bättre. De kan också hjälpa dig att planera din återresa till området. I vårt fall gjorde vi en i Rom och en i Buenos Aires. Även om turerna är gratis bör du ge dricks till guiden, eftersom det är vad de tjänar. Det kommer alltid att kosta mindre än resan.

Mellansäsongen är den BÄSTA tiden att resa

Mellansäsongen är den bästa tiden att resa eftersom det är mindre folk och vädret oftast är bra. Det är också billigare eftersom du får billigare flyg och boende. Detta är den perfekta tiden för dig som vill spara pengar när du reser.

Att resa med en vän eller partner är alltid billigare

Oavsett om det är en romantisk resa eller en god vän kan det vara billigare att resa med en annan person. Du kan få ett dubbel- eller tvåbäddsrum för mindre än vad två sängar i en sovsal kostar, och du kan också förhandla fram bättre priser för utflykter. Detta är en av anledningarna till att Jonathan och jag gillar att resa i par.

Ta en tvål för tvätt och tvätta det viktigaste själv

En av de viktigaste sakerna att ta med sig på resan är en tvål för tvätten, eftersom den är väldigt billig och håller kläderna snygga. Att tvätta kan vara mycket tidskrävande, så vi brukar försöka göra det en gång i veckan eller var tionde dag. En tvål kan hjälpa oss att hålla våra kläder snygga.

Använd Revolut/Monzo för de bästa växelkurserna (undvik att växla på flygplatsen)

Monzo och Revolut är båda digitala banksystem som har de bästa växelkurserna. De har inga dolda avgifter och erbjuder dessutom en mycket konkurrenskraftig växelkurs. Vi reser vanligtvis med två card och kan ta ut upp till 1 000 euro gratis i månaden med vart och ett av dem. Det betyder att vi kan behålla en massa gratis pengar när vi växlar pengar med varandra.

Eftersom de flesta ställen numera accepterar card kommer du sällan att överskrida gränsen. Att växla på flygplatsen är också slöseri med tid och pengar, eftersom du måste välja mellan växelkursen i bankomaten och den växelkurs du själv väljer. När du kommer fram till den plats där du vill ta ut pengar bör du välja växelkursen i din bank och inte i bankomaten.

Couchsurfing är ett bra lågbudgetboende

Vi har bara gjort Couchsurfing en gång, i Chile. Det var en fantastisk upplevelse och vi träffade ett par på vägen som vi fortfarande har kontakt med idag. Det är också ett bra sätt att träffa nya människor. Genom att surfa på soffan kan du bo gratis hos ett par som är villiga att dela sitt hem med dig. I gengäld får du tillbringa lite tid med dem och lära känna dem lite bättre.

Använd lokala transporter för att spara pengar

I vissa länder är lokaltrafiken ofta billigare än kollektivtrafiken eftersom lokalbefolkningen använder den. Det är också roligt att använda den här metoden, särskilt om du planerar att utmana dig själv. Om du planerar att resa till ett nytt land är det alltid bäst att fråga en lokal invånare om råd om vart du ska åka och vad du kan förvänta dig under resan.

Skaffa en handpresso och drick ändå gott kaffe varje dag

Jonathan gav mig nyligen en apparat som gör det möjligt att göra riktig espresso på språng. Den har en inbyggd varmvatten- och kaffebryggare, vilket är perfekt för mig eftersom jag ofta saknar min morgonkaffe när jag reser. Det är ett bra alternativ till kaffe och ett bra sätt att hålla mig koffeinfri när jag är på språng.

Den här metoden sparar också pengar på kaffe eftersom du får prova nya regioner och länder. Centralamerika är ett utmärkt område för detta eftersom det finns så många bra kafferegioner som Guatemala, Honduras, El Salvador och Nicaragua.

Använd sign up-koder till sin fulla potential

En sign up-kod är ett bra resetips som kan spara pengar på boende. Många webbplatser använder dessa koder för att få potentiella kunder att registrera sig för sin första bokning. Om du har en e-postadress kan du använda koden flera gånger.

Airbnb har anmälningskoder och du kan spara pengar. När du är redo att resa bör du överväga Airbnb. Airbnb är en plattform där du kan hyra hus och lägenheter av lokalbefolkningen. Du kan spara pengar genom att hyra en lägenhet i stället för att bo på hotell.

Se till att dela din referenskod med dina vänner och familjemedlemmar så att de också kan dra nytta av den. På så sätt kan du spara ännu mer pengar på ditt boende.


Säkerhetstips för resor


Ta alltid med dig ett lås för dina väskor/artiklar

Ett lås kan vara ett bra sätt att skydda dina värdesaker eftersom det kan hindra någon från att stjäla dem. Även om det inte alltid går att bevisa att ett lås är absolut säkert kan det ändå bidra till att förhindra stöld.

Om du tar med dig medicinska förnödenheter: dela upp dem i två väskor

Eftersom jag har diabetes är det mycket viktigt för mig att ha en separat väska för medicinska förnödenheter. Om du reser med någon som har en allvarlig sjukdom bör du dela upp dina mediciner i två separata väskor. På så sätt kan du hålla reda på allt du behöver om något skulle bli stulet.

Fråga lokalbefolkningen om råd om lokal säkerhet

En av de viktigaste faktorerna att tänka på när man reser är lokalbefolkningens säkerhet. Fråga lokalbefolkningen om det är säkert att besöka området. De kommer förmodligen att ge dig tips om hur du skyddar dig själv och hur du undviker att bli involverad i lokala gäng. På så sätt kan du också uppmuntra andra att besöka området.

Var försiktig med vem du litar på

Det är viktigt att lita på människor, men det är också svårt att hitta balansen mellan tillit och självskydd. Detta gäller särskilt när du är ute på gatorna. Du måste bara komma ihåg att människorna runt omkring dig också försöker göra sina liv enklare.

Om du frågar efter vägen och inte får veta hur du ska gå, vill personen du pratar med förmodligen inte hjälpa dig. Vissa människor är verkligen intresserade av att hjälpa andra, men man måste bara se efter dem.

Låt någon annan veta om dina reseplaner

Det är väldigt enkelt att dela med sig av sina reseplaner på sociala medier. Jag brukar lägga upp mina planer för dagen på Instagram så att andra vet vart jag är på väg och vad jag ska göra. Det är också bra om du reser ensam, eftersom du kan låta dina vänner och din familj veta vart du ska. Om de inte hör av dig har de en bra idé om var de kan hitta dig.

Packa inte alla dina pengar/bankcard i en väska

En av de viktigaste faktorerna att tänka på när du reser är att ha mer än ett bankcard. Men det är också klokt att inte packa alla dina card i en och samma väska. På så sätt kan du hålla reda på alla dina viktiga saker om något skulle gå förlorat.

Planera dina rutter (åtminstone i grova drag) innan du ger dig ut på äventyr

Detta gäller även för dagsresor. Om du planerar en dagsutflykt är det viktigt att du har en plan för hur du ska ta dig dit. Med en väldefinierad rutt kan du undvika att gå vilse och se till att du kommer fram i tid till din destination. Det är också bra om du vet när butikerna stänger och hur du tar dig till ditt hotell. Naturligtvis kan allt förändras, men om du har en plan kan du hålla dig till den.

Spara adressen till ditt boende på din mobiltelefon

Om du planerar en dagsutflykt är det viktigt att ha en plan för hur du ska ta dig dit. Med en tydligt definierad rutt kan du undvika att gå vilse och se till att du kommer fram i tid till din destination. Det är också bra om du vet när butikerna stänger och hur du tar dig till ditt hotell. Om du behöver visa någon var du bor kan du göra det med Google Maps utan att behöva förklara det på ett språk som de kanske inte förstår.

En av de största anledningarna till att vi älskar Booking.com är att appen är synkroniserad med Google Maps. Du kan enkelt hitta närmaste boende genom att klicka dig fram i appen.


Allmänna restips


Lär dig vanliga fraser på språket i det land du besöker

Detta är ett mycket användbart restips eftersom det gör att du kan öva på språket medan du reser. Det är väldigt roligt att lära sig några grundläggande fraser när man reser, eftersom det ger mig möjlighet att interagera med lokalbefolkningen och få nya vänner. Oftast är folk mycket tacksamma för ett enkelt "hej", "tack" eller "talar du engelska" som du kan säga när du reser.

Gör fotokopior av viktiga dokument och digitala kopior

Ditt pass är mycket viktigt när du reser, eftersom du sannolikt behöver det för att resa in i och ut ur ett land. I vissa länder måste du också ha den med dig varje dag för slumpmässiga kontroller.

Om du planerar att ta med dig ett pass är det viktigt att du har en kopia av det så att du kan ge myndigheterna den information de behöver senare. Se också till att du har digitala kopior av din sjukförsäkring och dina visumhandlingar.

Ta alltid extra passfoton

Ett av de mest användbara resetipsen som jag har lärt mig av min erfarenhet är att alltid ha några passfoton med dig, eftersom du enkelt kan komma åt dem och förvara dem på baksidan av din telefon. På så sätt kan du ta med dig olika dokument, till exempel en visumansökan eller ett lokalt sim-card.

Se till att telefonen är olåst för att kunna använda lokala sim-card

Det billigaste och enklaste sättet att hålla kontakten på resan är att använda mobiltelefoner med lokala sim-card. Vi har använt dessa card över hela världen och de har alltid varit billigare. Innan du kan använda dessa card måste du se till att din enhet är upplåst. Du kan kontrollera med din leverantör om din enhet är låst eller olåst.

Planera för det oväntade

Innan vi åker på en stor resa planerar vi alltid för det oväntade. Om vi har en ungefärlig uppfattning om vad som kan hända oss om något går fel känner vi oss säkrare på resan. Jag har till exempel en grov idé om hur jag ska få tillbaka mina diabetesförnödenheter om något hemskt skulle hända mig. Om du är ännu mer försiktig kan du också ladda ner polisen eller hälsovården i området.

Ta med din egen vattenflaska

Ett av de viktigaste restipsen som jag har lärt mig av min erfarenhet är att alltid ta med sig en egen vattenflaska, eftersom det minskar din plastförbrukning och sparar pengar på att köpa flera vattenflaskor. Det finns gott om vattenfontäner i städerna, och om du ber ett kafé eller vandrarhem att fylla på din flaska så gör de det. Om du är orolig för kvaliteten på det vatten du dricker kan du också köpa vattenrenare.

Ta med dig din egen kaffemugg

Som doftälskare har jag börjat ta med mig min egen kaffemugg på mina resor. Den är perfekt om du vill ta med dig din morgonkaffe, eftersom den är lätt att förvara i väskan. Det är också praktiskt när du tar en kaffe på ett kafé.

Långsamma resor är bättre än snabba resor

En av de största fördelarna med att resa långsamt är att du får uppleva en annan kultur och ett annat sätt att leva. Det är också billigare, eftersom du kan ägna mindre tid åt sightseeing och mer tid åt att lära känna landet. Det finns inget värre än att vara så fokuserad på sightseeing att du inte ens hinner interagera med de människor som besöker dig.

Under åren har jag lärt mig att resandet är långsammare än det borde vara eftersom det ger mig mer tid att utforska en destination. Även om vårt mål är att se alla världens länder har vi en hel livstid på oss att göra det.

Lyssna på din kropp och vet när du ska vila

Utbrändhet på grund av resor är ett verkligt problem som kan uppstå när du ständigt är på resande fot, eftersom din hjärna ständigt är på resande fot. Det kan göra att du känner dig trött och överväldigad, och det kan också hindra dig från att fokusera på det du ser. Om du planerar att resa länge är det viktigt att ge dig själv en paus och låta kroppen vila.

Om du flyger, sov bara när din destination sover

Eftersom jag bara sover när resmålet sover, får jag aldrig jetlag. Det beror på att jag försöker hålla mig till ett fast schema, och det är mycket svårt att somna om efter en lång flygning. Men det är också väldigt bra för mig eftersom det ger mig möjlighet att anpassa min kropp till den nya tidszonen.

Det är ett bra restips eftersom det kan hjälpa dig att få en god natts sömn. Om du planerar en ny resa rekommenderar jag att du läser min guide om de bästa sätten att tillbringa en lång flygresa.

Använd solskyddsmedel!

Det är viktigt att du skyddar dig mot solen under resan, eftersom den kan skada din hud och öka risken för hudcancer. Om du planerar att bada eller åka till stranden, se till att du använder solskyddsmedel. Du måste betala mer för solskyddsmedel i varmare områden. Så om du hittar ett bra erbjudande på nätet eller i en butik nära dig, ta vara på det.

Rör fötterna och benen regelbundet på långdistansflygningar

Många människor vet inte hur lätt det är att få en blodpropp i benet på en långdistansflygning. Det är viktigt att röra på sig för att förhindra svullnad. Om du inte känner dig bekväm med att gå runt i kabinen kan du prova lite lätt motion i din sittplats.

Ta med dig handdesinfektionsmedel

Ett av de viktigaste restipsen att komma ihåg är att ta med sig handdesinfektionsmedel. Eftersom många av toaletterna på resmålet inte har de nödvändiga rengöringsmöjligheterna kan du lätt få infektioner. Se också till att tvätta händerna ordentligt innan du äter.

Ladda ner offline-kartor för ditt valda land

Ett av de mest användbara verktygen är att ladda ner offline-kartor för det land du vill ha. På så sätt kan du hålla koll på alla sevärdheter och få vägbeskrivningar utan att behöva ha en internetuppkoppling.

Ta med dig småpengar

Även om många ställen numera accepterar kredit- och betalcard är det viktigt att ha växel med sig när du besöker lokala områden. På så sätt kan du göra en snabb transaktion utan att behöva bära med dig stora sedlar. Om du planerar att använda en tuk-tuk bör du använda de större stormarknaderna och butikerna i området.

Kolla alltid under sängen när du lämnar ett hotellrum

Jag vet inte varför jag alltid tappar bort mina strumpor, även om jag försöker hålla ett öga på dem. De kan komma bort mitt i natten eller tappas bort när du tvättar. Jag måste bara acceptera att de så småningom kommer att försvinna.

Acceptera att du kommer att förlora strumpor

Jag vet inte varför jag alltid tappar bort mina strumpor, även om jag försöker hålla reda på dem. Det kan handla om att de hamnar på fel plats mitt i natten eller att de försvinner när du tvättar. Det enda som betyder något är att acceptera det faktum att de där förbaskade strumporna så småningom kommer att försvinna.

Använd en VPN för att få tillgång till dina favoritsajter

En VPN är ett utmärkt sätt att skydda dig från de skadliga effekterna av internet utomlands. Det kan också hjälpa dig att komma åt webbplatser som inte är tillgängliga i ditt hemland. Om du till exempel befinner dig i Kina kanske du inte har tillgång till många sociala medier. En VPN kan vara mycket användbar om du vill titta på Netflix i ett annat land. Det finns många bra VPN-leverantörer på marknaden, men vi rekommenderar att du använder en VPN på dina resor.

Håll kontakten med familj och vänner

En av de viktigaste faktorerna att tänka på när det gäller att hålla kontakten med din familj och dina vänner är att begränsa dina kontakter. Att vara i ständig kontakt med dem kan ge dig hemlängtan, och att ringa dem varje vecka är ett bra sätt att få reda på vad som händer i området.

Du vill ha roligt på din resa, men du behöver inte känna dig ledsen. En bra uppdatering av Instagram story kan vara en bra kompromiss. På så sätt kan dina vänner och din familj se vad du gör och du behöver inte upprepa samma inlägg för alla.

Se till att du är vaccinerad

Många väljer att resa utan vaccinationer på grund av de potentiella riskerna. Men så är inte fallet, eftersom de sjukdomar som du vaccinerar dig mot kan orsaka allvarliga sjukdomar och till och med döda dig. De flesta vaccinationer håller i några år och kan vara en investering i dina framtida resor.

Innan du åker kan du kontakta en resesjuksköterska för att ta reda på vilka vaccinationer som krävs i ditt land. På så sätt kan du få de nödvändiga vaccinationerna innan du åker. Du bör också göra besöket minst en månad i förväg så att du har tillräckligt med tid för att bli vaccinerad.


Allmänna tips och tricks för packning


Kontrollera vädret på din destination

Även om det kan tyckas enkelt att kontrollera vädret på resmålet är det många som reser utan kappa under regnperioden.

Anteckna hur många dagar/nätter du ska resa

Detta hjälper dig också att bestämma hur många kläder du ska ta med dig. Det spelar också roll om du föredrar att bära samma kläder under hela resan.

Notera eventuella särskilda aktiviteter/evenemang som du vill delta i

Du bör också notera eventuella särskilda evenemang eller aktiviteter som du vill delta i. Om du reser för att fira en födelsedag ska du se till att du har den nödvändiga utrustningen. Om du ska delta i ett bröllop ska du se till att du har alla nödvändiga kläder.

Gör en packlista i god tid och gå igenom den minst två gånger (Ja, två gånger.)

Du kan enkelt göra en packlista på nätet eller skriva ner den själv. En välskriven lista kan hjälpa dig att organisera alla nödvändiga saker för resan. Om du tar en ny titt kan du börja om på nytt. Det finns en mängd olika appar som gör det möjligt att skapa packlistor.

Det är också viktigt att kontrollera listan innan du skriver ut den, så att du kan se vad du inte behöver. Om du gör en lista utan resespecifika avsnitt kan du lätt stryka de saker du inte behöver.

Ta bort saker från listan som du kan ta med dig när du kommer fram till din destination

En av de viktigaste faktorerna att tänka på när du packar inför en resa är att du bara tar med dig ett handbagage. På så sätt sparar du utrymme och behöver inte packa alla nödvändiga saker för resan. De flesta hotell erbjuder olika produkter som tandkräm, badprodukter och hårvårdsprodukter. Om du inte känner för att använda dessa produkter kan du alltid hitta ett apotek nära dig.

Köp reseförpackningar eller toalettartiklar om du vill ta med egna

Kom ihåg att det finns regler för hur mycket vätska du får ta med dig i handbagaget när du flyger. Med behållare i resestorlek kan du förvara alla vätskor du behöver på ett och samma ställe. Om du reser med incheckat bagage ska du se till att du har tillräckligt med plats för allt du behöver.

Välj rätt bagage

Även om varje flygbolag har sina egna regler för storleken på handbagage och incheckat bagage bör du följa flygbolagens allmänna riktlinjer. För handbagage tillåter flygbolagen vanligtvis en maxstorlek på 155 cm. För incheckat bagage tillåter flygbolagen vanligtvis en maximal storlek på 158 cm/62 tum.

Innan du packar ska du se till att du har all nödvändig information om det flygbolag du reser med. Vissa kan vara mycket snåla, medan andra kan erbjuda dig ett fynd. Om du planerar att resa med ryggsäck, se till att du har rätt typ av väska. Det finns en mängd olika stilar och alternativ att välja mellan, vilket inte borde stressa dig.

När du har gjort dina förberedelser och är nästan redo att åka är du redo att packa

Först och främst

Innan du packar ska du se till att du har alla nödvändiga dokument som du behöver ta med dig. Detta inkluderar ditt pass, ID-card, körcard, boardingcard och andra viktiga dokument. Det finns ett antal appar som kan hjälpa dig att hantera dina dokument och se till att du har allt du behöver för resan.

Välj en resväska i rätt storlek för dig

Om du bara har en resväska är du redo att åka. Om du har fler alternativ, försök att ta den mindre, eftersom de flesta packar för mycket om resväskan är för stor för resan. Med en mindre resväska kan du ta med dig allt du behöver utan att behöva gräva igenom extra kläder. Den är också lättare och mer kompakt, så att du kan hantera din resa mycket enklare.

Lägg ut allt

Genom att lägga ut alla dina saker kan du planera dina kläder och hålla reda på alla nödvändiga saker för resan. Det är också lättare att se om något saknas eller är felplacerat. Med ett snyggt och organiserat utrymme kan du också organisera dina olika accessoarer och kläder. Slutligen är det viktigt att sätta ihop en outfit för resan.

Välj enkla saker som du kan blanda och kombinera så att du inte packar för mycket

Om du planerar en resa ska du välja enkla underdelar och toppar som du kan kombinera med olika kläder. Om du till exempel ska gå på ett bröllop kan du behöva packa en mängd olika kläder. Om du inte planerar att ta med dig ett enda klädesplagg bör du begränsa ditt bagage till tre föremål.

Ställ undan saker

Innan du packar, tänk på hur många dagar du ska resa. Genom att lägga tillbaka vissa saker i garderoben kan du packa effektivare. Det är också viktigt att komma ihåg att ingen vill betala för överviktigt bagage.

Förpackning

Att organisera sig är ett av de viktigaste stegen du kan ta för att underlätta din resa. Det finns ett antal packtips som kan hjälpa dig att packa effektivt. Men om du inte vet hur du ska börja kan det vara lite överväldigande.

Kontrollera, dubbelkolla och trippelkolla vad du behöver

Innan du packar, se till att du sätter ett kryss vid varje sak du packar. Om du inte är redo att lägga den i din väska, ta inte ut den.

Om du lämnar din telefon på laddaren bredvid sängen kommer du att säga: "Men rutan var ju markerad." Den här regeln gäller för allt. Om du är en av dem som alltid lämnar allt det viktigaste hemma kan du göra en checklista för resan med alla dessa saker på den.

Vik, kollapsa, bunta eller rulla?

Gamla vikning är inte den bästa metoden när det gäller packning. Det finns dock ett antal sätt att packa i trånga resväskor. En av dem är interfold, där du lägger flera plagg ovanpå varandra.

Om du viker dina kläder så att de passar resväskans storlek, får du ett prydligt paket som ryms i resväskan. Den här typen av vikning undviker också veck, eftersom du kan hålla kläderna i sin ursprungliga form. Ett annat sätt att packa är att linda kläderna runt en mjuk kärna. Detta kan vara i form av en dubbelpackning eller en stapel underkläder.

En av de vanligaste metoderna för packning är buntning. Denna metod är avsedd att minska rynkor och göra kläderna mer kompakta. Ett annat bra sätt att packa är att rulla. Denna metod är också tänkt att bidra till att minimera veck och spara utrymme. Men om du inte är säker på hur du ska använda den här tekniken kan det vara bra att lära dig hur du viker finare kläder med hjälp av en hängande klädpåse.

Lägg vätskor i säkra påsar

Förvara dina toalettartiklar i en säker väska eller en plastpåse med dragkedja. Vissa resenärer har upptäckt att man kan förhindra att vätskor läcker genom att klippa rutor av plastfolie mellan flaskornas lock.

Använd utrymmet i skorna om du kan

Små saker som strumpor, handskar och bälten får lätt plats i skorna. På så sätt behåller de sin form och blir inte smutsiga. Du kan också använda ihoprullade bälten för att hålla skjortans krage lite styv.

Förhindra att smutsiga skor fläckar på kläderna

Ställ skorna i ett separat rum eller använd plastpåsar eller duschmössor för att täcka sulorna så att de inte blir smutsiga. Om du har känsliga klackar eller klädskor kan du också packa dem i en egen väska eller bära ett slitstarkt plagg.

Lägg ett torkduk i resväskan för att hålla allting fräscht

Ta med dig ett fläckpinne eller torkdukar i handbagaget när du packar. Om du råkar spilla på en av dina kläder minskar antalet kläder du har. Om du har en tvättstuga i närheten kan du köpa tvättmedelspaket.

Packa med ett ombyte i handbagaget

Om du har ett ombyte av kläder och underkläder i handbagaget är du förberedd för en hel dag om ditt bagage försenas eller försvinner. Vissa packar också ett par extra skor om bagaget skulle gå förlorat eller bli försenat. Om du planerar att åka till stranden bör du packa med ett par badkläder och ett par sandaler.

Ha med dig dyrbara/förstörbara föremål

Lämna aldrig dyrbara smycken och andra värdesaker hemma. Du bör bara ta med dig dessa föremål om du måste, och du bör inte förlita dig på att de finns på rätt plats i ditt incheckade bagage. Se också till att dina socialförsäkringscard och födelsebevis är säkra. Om du behöver ta med dig dokument, se till att de åtföljs av en bestyrkt kopia.

Om du har viktiga dokument som du måste behålla, ta ett foto av dem med din mobiltelefon så att de inte försvinner eller skadas.


Appar som hjälper dig att packa

Det finns många appar som kan hjälpa dig att organisera och packa. De är alla mycket användbara för personer som föredrar att använda en mobil enhet i stället för papper.

 • Ett av de mest användbara verktygen som kan hjälpa dig att organisera och packa är Evernote, en gratis app som hjälper dig att hålla reda på alla dina saker. Med den här appen kan du enkelt synkronisera din lista till alla dina enheter så att du enkelt kan komma åt den även när du är i butiken. Med den här appen kan du inte bara hålla koll på dina föremål, du kan också dela anteckningar med andra personer. Det är också mycket användbart för gruppresor, eftersom du kan hålla koll på alla dina aktiviteter.
 • Packing Pro är en app som hjälper dig att organisera och packa. Den har en mängd olika funktioner som hjälper dig att hålla reda på alla dina saker, bland annat mallar, förslag och anpassningsbar design. Med den här appen kan du skapa obegränsat antal packlistor som passar olika typer av resenärer. Du kan också lägga till bilder, meddelanden och markera saker på din lista som du absolut måste köpa. Den här appen har också stöd för iCloud och låter dig dela dina listor med andra personer. Du kan också exportera och redigera listor i olika format, till exempel Excel, Google Docs och Numbers. Om du är en person som gillar att bocka av saker kan den här appen vara till stor hjälp.
 • Om du har en liten budget kan den här appen hjälpa dig att organisera och packa effektivt. Den skapar automatiskt listor åt dig baserat på antalet personer och den destination du vill besöka.
 • Målet med PackPoint är att hjälpa dig att packa genom att ge dig exakt den information du behöver för att veta vad du ska ta med dig på din resa. Appen föreslår också vad du ska packa utifrån din destination, väderförhållanden och planerade aktiviteter. Med premiumversionen av appen kan användarna ansluta till TripIt och skapa sina egna packlistor.
 • Travel List är ett billigare alternativ till PackPoint och PackPro. Den har en mängd funktioner som liknar de två apparna. Den kan också synkronisera dina listor med alla dina enheter och skapa påminnelser. En av de mest intressanta funktionerna i den här appen är kalendervyn, som gör det möjligt för användarna att visualisera sina aktiviteter och resplaner på ett annat sätt.

Appar för hantering av reseplaner

Dessa appar hjälper dig att hålla koll på alla reserelaterade dokument, t.ex. flygresor, hotellbekräftelser och måltidsbokningar. På så sätt håller du dig uppdaterad och får den information du behöver för att göra din resa så smidig som möjligt.

 • Google Trips är en gratis app som kan hjälpa dig att organisera och packa genom att automatiskt skapa en specifik resa åt dig baserat på de uppgifter du redan har sparat på ditt Google-konto. Resorna kan delas in i olika kategorier, t.ex. aktiviteter, dagliga planer, mat och dryck och att ta sig runt. Den här appen har många olika funktioner som hjälper dig att planera och organisera dina resor. Du får också en mängd reseinspirationer och recensioner samt en mängd information om hundratals lokala sevärdheter och städer runt om i världen.
 • Kayaks huvudapp innehåller en plattform som heter Trips, en app för hantering av reseplaner som hjälper dig att hålla reda på alla dina reserelaterade dokument. Med den här appen kan du enkelt skicka dina bokningsbekräftelser till [email protected] och den synkroniserar automatiskt all viktig information. I Kayaks huvudapp kan du också skicka dina reseplaner till andra genom olika delningsalternativ och en länk till deras kalenderapp.
 • En av de mest populära reseprogrammen på marknaden är TripIt, som automatiskt kan importera olika uppgifter från din e-post. Den håller också reda på alla dina hotellbokningar, flygbiljetter och uppgifter om biluthyrning. Om du inte vill använda appens funktion för skanning av e-post kan du också skriva in all information manuellt i systemet. Med TripIt kan du skapa en tydlig resplan som innehåller all viktig information om din destination, t.ex. tid, vägbeskrivning och information om din hyrbil. Du kan också synkronisera din kalender och skicka dokument till vänner och familj på ett enklare sätt via olika meddelandeappar. Med proversionen av TripIt kan användarna få flygvarningar i realtid, spåra sina miles och enkelt hitta andra flygningar. Det finns också ett antal andra användbara funktioner, t.ex. platsregistrering och spårning av lojalitetsprogram.

Checklista för resepackning och bästa tips för packning

Att förbereda sig inför en resa kan vara stressigt, särskilt om du planerar en internationell eller inhemsk resa. Du kanske inte har de förnödenheter du behöver eller så kan du bli distraherad av upphetsning inför resan. Men om du inte är förberedd kanske du inte kan få ut så mycket som möjligt av din resa.

När du planerar en resa ska du se till att du packar ordentligt. Om du packar för mycket kan det leda till dyra bagageavgifter och att du inte har tillräckligt med utrymme för att ta med dig en fin souvenir hem.

Att förbereda sig inför en resa kan vara stressigt, särskilt om du planerar en internationell eller inhemsk resa. Om du packar för mycket kan det leda till dyra bagageavgifter och att du inte har tillräckligt med utrymme för att ta med dig en fin souvenir hem. För att du ska slippa stressen har Upgraded Points skapat en guide med praktiska packningstips och knep. Den innehåller också en checklista med appar som kan hjälpa dig att organisera och packa.


Nu: Innan du lämnar hemmet

Innan du åker hemifrån ska du se till att du har alla resurser du behöver för att förbereda dig inför resan. Detta inkluderar böcker, appar och en automatisk e-postresponder. Du kan också informera kreditcardsföretagen om din kommande resa.

Att låta en vän titta till huset kan hjälpa dig att hålla koll på din post och andra viktiga dokument.

Kom ihåg:

 • Ladda ner dina resehandlingar (reseguider, språkappar osv.).
 • Informera kreditcardsbolagen om din kommande resa
 • Skapa en automatisk e-postresponderare om det behövs
 • Ta ut soporna
 • Kontrollera om tvättmaskinen innehåller våta kläder
 • Kontrollera om diskmaskinen är smutsig
 • Släck alla lampor och elektroniska apparater.
 • Ställ in timers för lampor
 • Vattna växterna
 • Tappa ur kranarna
 • Stäng/låsa alla dörrar och fönster, dra för alla gardiner.
 • Slå på larmsystemet
 • Töm kylskåp/ skafferi på färskvaror
 • Koppla ur elektroniska apparater
 • Håll din post i handen
 • Överväg att be en vän att titta till ditt hus då och då.